ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Οι απαραίτητες αποφρακτικές παρεμβάσεις για την «υγεία» του αποχετευτικού συστήματος

Οι απαραίτητες αποφρακτικές παρεμβάσεις για την «υγεία» του αποχετευτικού συστήματος

Αν κανείς επιχειρούσε να παραλληλίσει το σύστημα αποχέτευσης-απορροής υδάτων μιας πόλης με τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, θα έβλεπε καθαρά ότι μοιάζει με το κυκλοφορικό μας σύστημα. Όταν το νερό, όπως και το αίμα, κυκλοφορεί ανεμπόδιστα, τότε όλα πηγαίνουν καλά. Οι απαραίτητες αποφρακτικές παρεμβάσεις για την «υγεία» του αποχετευτικού συστήματος.

Οι απαραίτητες αποφρακτικές παρεμβάσεις για την «υγεία» του αποχετευτικού συστήματος
Οι απαραίτητες αποφρακτικές παρεμβάσεις για την «υγεία» του αποχετευτικού συστήματος

Τι γίνεται όμως όταν το νερό μείνει στάσιμο και η ροή του εμποδίζεται; Τότε η πόλη παθαίνει «έμφραγμα» και η ομαλή της λειτουργία γίνεται προβληματική.
Και τότε είναι η ώρα των εταιρειών αποφράξεων να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την ομαλότητα. Ο γιατρός ξεβουλώνει τις αρτηρίες για να συνεχίσει το αίμα να ρέει απρόσκοπτα. Έτσι και οι εργαζόμενοι στις αποφραξεις έρχονται να επαναφέρουν τη λειτουργικότητα των αγωγών και των δικτύων στην προηγούμενη κατάσταση. Και όπως διαπιστώσαμε από την τελευταία κακοκαιρία, κανείς δεν είναι άτρωτος σε τέτοιες αντιξοότητες.

Ο Έβρος, η Σκόπελος, η Κεφαλλονιά, ακόμα και η Κρήτη με το Φαράγγι της Σαμαριάς είδαν πόσο πολλά προβλήματα μπορεί να φέρει μια ξαφνική νεροποντή. Αλλά και πόσο ανεπαρκής ή ολιγάριθμος μπορεί να είναι ο κρατικός μηχανισμός μπροστά σε μια θεομηνία.

Δεν είναι λοιπόν μόνο η πυκνοκατοικημένη Αθήνα –και δη οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές της– που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο των ακραίων καιρικών φαινομένων. Πόσο μάλλον όταν το γενικά καλό κλίμα μας, μας κάνει πιο… ράθυμους και πιο απροετοίμαστους, με τη σκέψη ότι «αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Οι απαραίτητες αποφρακτικές παρεμβάσεις

Επειδή όμως τα πάντα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, οι εταιρείες αποφράξεων αναλαμβάνουν να δώσουν λύση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Προσφέρουν μια πλήρη σειρά υπηρεσιών που περιλαμβάνουν:

  • τη συντήρηση αγωγών και φρεατίων
  • την απόφραξη τους όταν βουλώσουν
  • την απομάκρυνση των φερτών υλικών (κλαδιά, ρίζες, φύλλα, απορρίμματα) που εμποδίζουν την απορροή των ομβρίων υδάτων
  • την παρακολούθηση της λειτουργίας των σωληνώσεων για να βεβαιωθούν ότι δεν υφίσταται πια πρόβλημα

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δρουν ακόμη και προληπτικά, αφού με τη χρήση σύγχρονων κοπτικών μηχανημάτων αφαιρούν τα τμήματα εκείνα των δέντρων που έχουν σαπίσει και «απειλούν» να πέσουν πάνω στις σχάρες και να τις βουλώσουν.

Κι όλα αυτά 24 ώρες το 24ωρο και χρησιμοποιώντας περισσότερα του ενός εξειδικευμένα συνεργεία με μακρόχρονη πείρα, ενώ και ο στόλος των οχημάτων τους είναι σύγχρονος και κατάλληλα εξοπλισμένος για κάθε περίπτωση που θα παρουσιαστεί, όσο δύσκολη κι αν είναι.

Οι εταιρείες αποφράξεων και άντλησης υδάτων δείχνουν και κοινωνικό πρόσωπο, καθώς από τη μία έχουν κατεβάσει τις τιμές σε πολύ λογικά πλαίσια, ενώ από την άλλη δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την πυροσβεστική και τις δημοτικές αρχές, αλλά επικουρικά και σε συνεργασία μαζί τους, αφού ο στόχος είναι κοινός: η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια του πολίτη.

Και είτε το θέλουμε είτε όχι, οι πλημμύρες δεν πλήττουν πρώτα τα… ρετιρέ. Πολλοί ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπατριώτες μας έχουν την ανάγκη των εταιρειών άντλησης υδάτων για να μπορέσουν να ξαναμείνουν στο πλημμυρισμένο τους υπόγειο. Και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία σκέψη να υπολογίσει κανείς το κέρδος και όχι τον Άνθρωπο
Ας δείξει λοιπόν εμπιστοσύνη κανείς στις εταιρείες αποφράξεων για να επιλύσει –ή, ακόμη καλύτερα, να προλάβει– οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στο μέλλον.

Αποφράξεις Κηφισιά