ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ενδείξεις προβληματικής αποχέτευσης

Ενδείξεις προβληματικής αποχέτευσης

Σε ένα κτήριο, η σημασία να λειτουργούν σωστά και στην εντέλεια τα αποχετευτικά δίκτυα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι εξασφαλίζεται η παροχή φρέσκου και καθαρού νερού καθώς εξαλείφονται τα ανεπιθύμητα απόβλητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες προοπτικές υγείας τόσο για εσάς όσο και για τα μέλη της οικογένειάς σας. Ενδείξεις προβληματικής αποχέτευσης.

Όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ ότι το σημαντικότερο μέρος στα συστήματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι οι αποχετεύσεις. Μέσα από την αποχέτευση το νερό αποστραγγίζεται ώστε να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του υδραυλικού συστήματος. Έτσι, λόγω της βασικής του λειτουργίας πρέπει να εκτελείται τακτική συντήρησή του διαφορετικά τα προβλήματα που θα προκύψουν είναι πάρα πολλά.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ -  ενδείξεις προβληματικής αποχέτευσης
ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Οι ενδείξεις ότι ένα σύστημα αποχέτευσης δεν λειτουργεί σωστά είναι πολλές

Σας παραθέτουμε μερικές παρακάτω:

1. Αργή αποχέτευση
Όταν ο νεροχύτης, η μπανιέρα, ο νιπτήρας ή η ντουζιέρα δεν αδειάζουν εύκολα από τα νερά κάθε φορά που τα χρησιμοποιούμε.. Ο λόγος που η αποχέτευση δεν αδειάζει γρήγορα από νερά είναι η συσσώρευση αποβλήτων στους σωλήνες της. Αυτά μπορεί να είναι λίπη, πουριά ,σαπούνια, άλατα, χαρτιά τουαλέτας και μωρομάντηλα ακόμα και υπολείμματα τροφών.

2. Δυσάρεστη μυρωδιά
Όταν μια δυσάρεστη μυρωδιά βγαίνει από το σιφόνι, το φρεάτιο ή την αποχέτευσή σας αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Πιθανόν να πρόκειται για κάποιο νεροχύτη που έχει να χρησιμοποιηθεί καιρό. Ή και πάλι ανεπιθύμητα υλικά όπως τρίχες, σάπια κομμάτια τροφής κλωστές ή λάδι να έχουν κολλήσει στους σωλήνες. Επίσης μια ξαφνική αύξηση της πίεσης του νερού μπορεί να είναι η αιτία της άσχημης μυρωδιάς που αναδύεται από μια αποχέτευση.

3. Βουλωμένες αποχετεύσεις
Το νερό είναι δύσκολο να αποστραγγιστεί και παραμένει στάσιμο δημιουργώντας μικρές λίμνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί επίσης το εμποδίζουν συσσωρευμένες βρωμιές που έχουν κολλήσει στους σωλήνες. Τα στάσιμα νερά είναι εκτός από ενοχλητικά επιβλαβή για την υγεία καθώς μπορεί να γίνουν εστίες μικροβίων.

4. Παράξενοι θόρυβοι
Όταν σωλήνες στο μπάνιο ή στην κουζίνα έχουν φράξει, συχνά ακούγεται ένας ενοχλητικός θόρυβος κάθε φορά που ανοίγετε μια βρύση. Το νερό δυσκολεύεται να περάσει μέσα από τους σωλήνες μέχρι να φτάσει στην αποχέτευση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα που είναι υπαίτιες για τους ήχους στη συγκεκριμένη περίπτωση.

5. Σχηματισμένες λακκούβες νερού και πλημμύρες σε αυλές και εξωτερικούς χώρους
Σπασμένα φρεάτια και αποχετεύσεις δημιουργούν συνήθως το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έτσι, όταν καθαρίζετε μια αυλή, όταν βρέχει ή όταν φυσάει, ρίζες δέντρων και φύλλα τρυπώνουν μέσα στην αποχέτευση και την φράζουν. Τα νερά ξεχειλίζουν γιατί δε βρίσκουν δίοδο να φύγουν και δημιουργούνται πλημμύρες…

Αποφράξεις Κηφισιά

Ίσως όλα τα παραπάνω να σας φαίνονται εύκολα και να νομίζετε ότι μπορείτε να δώσετε μόνοι σας τη λύση. Όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Σκεφτείτε ότι μπορεί να χάσετε χρόνο έχοντας εξασφαλίσει ένα προσωρινό και όχι μόνιμο αποτέλεσμα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Επίσης, ανοίγοντας ένα φρεάτιο θα έρθετε αντιμέτωποι με βρωμιές και απόβλητα που μπορεί να σας προκαλέσουν αηδία.
Δε θα πρέπει να βασίζεστε ούτε στα διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορούν ευρέως στα σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά καταστήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ τοξικά. Μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία σας αλλά και στις σωληνώσεις των κτηρίων. Οπότε αυτό θα προκαλέσει επιπλέον και οικονομική επιβάρυνση στην τσέπη σας.

Μην περιμένετε κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις να κάνει την εμφάνισή του και προνοείστε για να τα προλάβετε. Σήμερα υπάρχουν αρκετές εταιρείες αποφράξεων οι οποίες αναλαμβάνουν να λύσουν κάθε ένα από τα παραπάνω προβλήματα. Απευθυνθείτε για μια πρώτη επιθεώρηση και εκτίμηση με χρήση κάμερας της λειτουργίας του αποχετευτικού σας δικτύου. Οι Αποφράξεις Κηφισιά είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες στο χώρο.
Έχοντας μια 40χρονη εμπειρία, είναι η μόνη που θα σας προσφέρει εγγυημένο και οριστικό αποτέλεσμα. Διαθέτει ένα στόλο από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα απόφραξης της αγοράς και προσωπικό άκρως εξειδικευμένο. Λειτουργεί για εσάς ολόκληρο το χρόνο και εξυπηρετεί τις ανάγκες σας 24 ώρες το 24ωρο.
Για κάθε δύσκολη ή εύκολη απόφραξη καλέστε την Αποφράξεις Κηφισιά και θα ξενοιάσετε μια για πάντα οποιοδήποτε κι αν είναι το πρόβλημα που σας απασχολεί.