ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Βόλτα στην Κηφισιά

Βόλτα στην Κηφισιά

Ο Δήμος της Κηφισιάς είναι σίγουρα ένας από τους ωραιότερους δήμους της Αθήνας. Ειδικά τις ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες ημέρες είναι ιδανικός προορισμός για τους Αθηναίους για μια ωραία βόλτα στην Κηφισιά. Το πράσινο που διαθέτει σε συνδυασμό με τα παραμυθένια της κτίρια, δίκαια την καθιστούν ως ένα όμορφο προάστιο που μοιάζει με εξοχή.

Ήδη από την αρχαιότητα η Κηφισιά αποτελούσε τουριστικό θέρετρο κάτι το οποίο διήρκησε έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Το πολύ καλό της κλίμα και η πυκνή της βλάστηση συνετέλεσαν ώστε να γίνει τόπος εξοχικών κατοικιών επιφανών Αθηναίων και Ελλήνων της Αιγύπτου. Εκείνα τα χρόνια, χτίστηκαν στην περιοχή επιβλητικοί πυργίσκοι, πολυτελή ξενοδοχεία, οικίες και νεοκλασικά που συναρπάζουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από αυτά τα σπίτια – στολίδια της πόλης:

Η εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά που σήμερα είναι ένα όμορφο καφέ
Η εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά που σήμερα είναι ένα όμορφο καφέ

Η εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού, της Πηνελόπης Δέλτα, του Γεωργίου Δροσίνη και η «στοιχειωμένη¨ βίλα Καζούλη… Μία βίλα που χτίστηκε το 1910 από τον Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Νικόλαο Καζούλη. Ο θρύλος τη θέλει στοιχειωμένη γιατί χτίστηκε πάνω σε τούρκικο νεκροταφείο και κατά την περίοδο της Κατοχής έγινε φρουραρχείο και κολαστήριο των SS. Στον εμφύλιο μετατράπηκε σε στρατηγείο του ΕΛΑΣ.

Βόλτα στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά

Η εμπορική αγορά της Κηφισιάς στήνεται γύρω από την πλατεία Πλατάνου. Πήρε το όνομά της από έναν τεράστιο πλάτανο που άπλωνε τη σκιά του και πρόσφερε δροσιά σε όλη την πλατεία. Σήμερα η αγορά έχει εξαπλωθεί και περαιτέρω σε ολόκληρη την οδό Κασσαβέτη. Ανερχόμενη πιάτσα αποτελεί η και η «Πλάκα της Κηφισιάς», στον λόφο του Αγίου Δημητρίου. Το όνομα οφείλεται στα στενά δρομάκια του μικρού λόφου που θύμιζαν πολύ την Πλάκα του κέντρου. μικρά και ιδιαίτερα μαγαζιά ενισχύουν τη γραφικότητα του τοπίου, ενώ δεν είναι λίγα τα μπαρ και τα εστιατόρια που εδρεύουν πλέον στα πλακόστρωτα στενάκια της Πλάκας.

Βόλτα στην Κηφισιά το 1971
Βόλτα στην Κηφισιά το 1971

Το Άλσος της Κηφισιάς δημιουργήθηκε το 1885, όταν ο Σιδηρόδρομος Αττικής επεκτάθηκε μέχρι την Κηφισιά. Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα γινόταν με το περίφημο ατμοκίνητο «θηρίο»… έτσι το ανέφεραν οι παλαιοί κάτοικοι. Από το 1937 και κάθε Μάιο, διοργανώνεται στο Άλσος η ανθοκομική έκθεση – σταθμός, όπου πλήθος κόσμου την επισκέπτεται ειδικότερα την Πρωτομαγιά. Ένα άλλο σημείο αναφοράς μιας και μιλάμε για την Κηφισιά είναι το πασίγνωστο γαλακτοπωλείο – ζαχαροπλαστείο Βάρσος. Άνοιξε τις πόρτες του το 1892 και σήμερα λειτουργεί από την 4η γενιά της οικογένειας με το ίδιο ακριβώς μεράκι.

Η Κηφισιά είναι ένα μέρος με πλούσια ιστορία οπότε δεν λείπουν από την περιοχή και αξιόλογα μουσεία. Το Μουσείο Μπενάκη, Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Μουσείο Δροσίνη καθώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς είναι μερικά από αυτά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι λοιπόν για να επισκεφτούμε την Κηφισιά. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της περιοχής είναι πολύ μεγάλη και προσελκύει καθημερινά πολύ κόσμο από την Κηφισιά μέχρι το Κεφαλάρι. Καφέ, εστιατόρια, μουσεία, εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφοι καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε γούστο. Βέβαια όλα τα παραπάνω δημιουργούν προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφοριακό. Όμως αν κόψεις σε ένα μικρό στενάκι, αυτομάτως έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε χωριό!

Αποφράξεις Κηφισιά

Στην ομαλή λειτουργία της Κηφισιάς, συμβάλλει η παρουσία και η λειτουργία της εταιρείας Αποφράξεις Κηφισιά! Οι ποιοτικές υπηρεσίες απόφραξης που προσφέρει είναι πολύ σημαντικές ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στους δρόμους της. Είναι πολύ σπουδαία η συνεισφορά των Αποφράξεων Κηφισιάς καθότι εκτός από περιοχή με πάρα πολύ κόσμο καθημερινά, η Κηφισιά διαθέτει και το 1ο και μεγαλύτερο στα Βαλκάνια Νοσοκομείο Ατυχημάτων – Κ.Α.Τ.

Η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑ αναλαμβάνουν κάθε είδους απόφραξη έχοντας μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. Επιπλέον, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και μέσα καθώς και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, Κυριακές και αργίες, ολόκληρο το 24ωρο. Φροντίζει ώστε τα αποχετευτικά δίκτυα της πόλης να λειτουργούν ομαλά και σωστά κι αυτό είναι πολύ καλό γιατί έτσι διατηρείται και το περιβάλλον καθαρό και η περιοχή εύκολα προσβάσιμη!